Drugu sezonu u Premijer ligi završili smo na trećem mjestu Lige za ostanak, što je mjesto više u odnosu na sezonu ranije. Ipak, pošteno je reći kako smo svi očekivali veći skok u odnosu na lani. Dok je otvaranje sezone bilo vrhunsko, u drugom dijelu sezone doživjeli smo previše poraza – djelomično i zbog ozljeda.

Nakon 18 odigranih kola prvog dijela natjecanja završili smo na 5. mjestu, odnosno na prvom mjestu ispod crte. U Ligu za prvaka otišla je Spačva koje je najprije u predzadnjem kolu iznenadila pobjedom u Poreču, a zatim i rutinski porazila rukometaše Rudara u Vinkovcima.

Tablica Premijer lige (prvi dio)

U Ligu za ostanak ušli smo s 14 prenesenih bodova i četiri boda prednosti nad prva tri pratitelja. Na početku gubimo već dobivenu utakmicu protiv rukometaša Gorice, a zatim u triler završnici ostajemo bez bodova protiv Zameta. Nakon toga dolazimo do slavlja u Labinu čime smo napravili veliki korak ka ostanku u ligi, a to smo kasnije potvrdili pobjedom protiv istog protivnika na domaćem terenu u 8. kolu.

Tablica Lige za ostanak

U 28 utakmica Premijer lige zabili smo ukupno 774 gola ili 27,6 po utakmici, dok smo primili 732 gola ili 26,1 po utakmici. Za usporedbu – sezonu ranije smo zabili 755 golova, a primili 785 golova. Na domaćem terenu smo u prosjeku zabijali 29,1, a primali svega 25,4 gola po utakmici.

Tijekom sezone čak 28 igrača našla su se barem jednom u zapisniku prve ekipe – jedan razlog su dakako ozljede igrača prve ekipe, a drugi razlog je nagrađivanje mladih igrača za njihov rad tijekom sezone, što je tijekom sezone prakticirao trener Davor Dominiković.

Najbolji strijelac kluba u sezoni 2018/19 je Leon Strbad koji je zabio ukupno 108 golova u 27 utakmica (uključujući i Kup Hrvatske), odnosno u prosjeku 4 gola po utakmici. Leon je 63 puta izveo sedmerac i zabio 51 pogodak (efikasnost od 81%). Nikola Mirosavljević zabio je ukupno 88 golova, a 78 Marko Mihaljević. Upravo je Mihaljević zabio najviše golova iz igre (78), a Mirosavljević je zabio gol manje (77), dok su Neven Grgurić i Vito Bahtijarević zabili po 76 golova (sve iz igre).

Lista 15 najboljih strijelaca kluba

Gledajući po zabijenim golovima po pozicijama igrača – očekivano najviše golova su zasluga vanjskih igrača (51%), a spomenimo da su 5 golova zabili i vratari Ivan Panjan i Matej Mudrinjak, što je svakako rezultat promjena u pravilima rukometne igre unazad nekoliko sezona.

U 32 utakmice imali smo 133 izborenih sedmeraca (4,2 po utakmici), a od toga smo realizirali 98 sedmeraca, odnosno 74%. U prošloj sezoni taj postatak je bio svega 72%.