Uoči drugog dijela sezone u naš klub je stigao Marko Punčec, desno krilo s četiri godine iskustva igranja Premijer lige u Dubravi, a novo-staro lice je i pivot Nenad Radočaj koji se nakon više od godinu dana izbivanja zbog ozljede vratio treninzima. Tim povodom donosimo kratke intervjue sa spomenutim igračima uoči nastavka sezone i borbe za vrh tablice.

Marko Punčec ima 22 godine i stigao je iz Dubrave s kojom je završio na drugom mjestu Premijer lige u jesenskom dijelu sezone. Od početka sezone postigao je 25 ligaških golova uz vrlo dobrih 74% šuta.

– Što očekuješ od proljetnog dijela sezone?

“Prije svega nadam se da će ekipa nastaviti sa dobrim igrama kao i u prvom djelu sezone te da ćemo se plasirati u 1. HRL”

– Jesi gledao uživo ekipu u prvom dijelu sezone i kakav dojam si dobio?

“Gledao sam derbi utakmicu protiv Maksimir Pastele i dečki su ostavili vrlo dobar dojam na mene, vidi se da su dobro pripremljeni i da ekipa ima veliki potencijal.”

– Koja je najveća snaga ove momčadi?

“Najveća snaga ove momčadi je mladost, snaga te želja za pobjedom i dokazivanjem, ali i borbenost u obrani. Posebno bi naglasio i zajedništvo unutar svlačionice.”

– Maksimir Pastela i Mladi Rudar također se bore za vrh ljestvice, što misliš o njima?

“Maksimir Pastela je vrlo dobra ekipa koja također ima veliki potencijal i kvalitetu za 1. HRL. Oni su također borbena ekipa i biti će mi zadovoljstvo igrati protiv njih, a nadam se da ćemo ih i u drugom dijelu prvenstva dobiti. O momčadi Mladog Rudara iskreno ne znam puno, ali čuo sam da su ove sezone doveli par pojačanja i da su siguran putnik u rang više. U Labinu je uvijek teško igrati i uzeti bodove.”

 

Nenadu Radočaju ovo je sedma sezona u klubu, a u nogama ima 93 odigrane natjecateljske utakmice i 199 postignutih golova, početkom prošle sezone imao je ozljedu koljena i nakon više od godine dana vratio se na parket te će pojačati momčad na crti.

– Nakon više od godinu dana vratio si se treninzima, kakav je osjećaj?

“Mogu reći da je osjećaj odličan. U zadnjih 15 mjeseci prolazio sam kroz teške trenutke, ali uvijek me u pozitivi držala misao kako ću se vratiti rukometu jer uživam u njemu i bez obzira na sve probleme oko rehabilitacije znao sam da ću se vratiti na teren. Iako još nisam u psihofizičkom stanju za potpuni povratak loptanju, siguran sam da će se i to u skoro vrijeme promijeniti.”

– Što očekuješ od ekipe u proljetnom dijelu sezone?

“Kroz ovih par tjedana što sam sa ekipom vidim da vlada odlična atmosfera, kako unutar same ekipe tako i oko nje (što je bitan faktor kojega nije bilo prethodnih godina). Pratio sam dečke od početka sezone i vidi se stalni napredak u igri, što pokazuju i njihovi rezultati, tako da očekujem da će ekipa samo rasti kako se ide prema kraju sezone i ukoliko nas ozljede zaobiđu smatram da neće biti problema doći do konačnog cilja, a to je plasman u viši rang.”

– Koji su ti osobni ciljevi u idućih nekoliko mjeseci?

“Za početak, cilj mi je dovesti se u optimalno psihofizičko stanje kako bi mogao pružiti maksimum na terenu jer jedino tako mogu pomoći ekipi da dođemo do željenog cilja. Također, veliki cilj tj. želja mi je izboriti mjesto u Sveučilišnoj reprezentaciji koja ovog ljeta nastupa na Univerzijadi u Hrvatskoj što mogu jedino kroz dobre igre za klub u nastavku sezone.”