U srijedu (15.11.) u utakmici 1. kola Kupa gostovali smo u Petrinji kod istoimenog domaćina. S Petrinjcima smo igrali dugi niz godina u 2. HRL zapad, a zadnji susret smo odigrali 2. travnja 2016. godine u Gimnaziji Sesvete kada smo pobijedili rezultatom 31-25, a ranije te sezone smo pobijedili u Petrinji rezultatom 38-27. RK Petrinja se natječe u 2. HRL sjever, a trenutno nakon 9 odigranih kola drže 9. mjesto u konkurenciji 14 klubova.

U utakmicu smo ušli kao favoriti, a taj epitet smo i opravdali te s lakoćom došli do pobjede rezultatom 44-23. Nakon 30 minuta igre rezultat je bio 19-11 u našu korist, a u nastavku je to povećano na konačnih +21. Poštedu su dobili Mislav Perković i Neven Grgurić, a debi u dresu MRK Sesvete imao je Filip Curiš koji je postigao 5 pogodaka. Minutažu je dobio i naš kadet Fran Zadro koji je zabio 6 pogodaka. Najbolji strijelac na utakmici bio je Nikola Mirosavljević sa 7 postignutih golova. U 2. kolu Kupa smo slobodni, a u 3. kolu čekamo vjerojatno RK Maksimir Pastelu ili MRK Metalac. U slučaju pobjede u 3. kolu izboriti ćemo plasman u osminu finala Kupa Hrvatske – što nam je pošlo za rukom zadnje dvije sezone.

MRK Sesvete: Igor Totić, Matej Mudrinjak; Darko Krndelj 6, Luka Ćosić 6, Matej Semren 2, Fili Curiš 5, Marko Šehić 2, Josip Mijo Jurić 1, Lovro Šprem 5, Nikola Mirosavljević 7, Luka Pandža 2, Marko Mihaljević, Alen Šušnja 2, Fran Zadro 6.

Trener: Dario Zrnić