Vijesti
  1. Objavljen raspored utakmica Lige za ostanak
  2. Gorica ipak bolja – u Ligu za ostanak s 2. mjesta!
  3. Poraz u osmini finala Kupa – Nexe ipak prejak!
  4. Treća pobjeda u nizu – u Sesvetama pao Dubrovnik!
  5. Gostujuća pobjeda u Varaždinu – obrana opet ključna!

Varaždin vs Sesvete

GRK

Varaždin

loss
22 : 24
MRK

Sesvete

win
Premijer liga | 22.02.2020. - 18:00 |
ŠSD Graberje

Recap

U sklopu 16. kola Paket 24 Premijer lige gostovali smo u Varaždinu. Ovo nam je bilo četvrto gostovanje u baroknom gradu otkako smo ušli u najviši rang, a prva tri puta nismo okusili slast pobjede.

Domaći sastav igrao je bez ponajboljeg igrača, svestranog Frane Vujovića, ali ubrzo je i naša momčad ostala bez jednog prvotimca. Na početku utakmice Ivan Matić zaradio je udarac koji mu je raskrvario čelo i umjesto rukometnog terena vrijeme je proveo u obližnoj bolnici na šivanju. Domaći sastav je bolje otvorio susret i vodio sve do 15. minute kada je na 5-5 poravnao Ivan Rukavina. Do kraja prvog dijela utakmice napad je proradio te smo na odmor otišli s prednošću 14-11. Od preostalih devet pogodaka čak šest ih je palo s desne strane napada – raspoloženi su bili Mislav Nenadić i Krešimir KrešićMarko Jurakić bio je tri puta uspješan u prvom poluvremenu. Otvaranje drugog poluvremena pripalo je Sesvećanima i preko Daniela Vusića u 36. minuti odlazimo na +5. Varaždinci su u 55. minuti smanjili na -2, no Strbad Bahtijarević su zabili za miran kraj utakmice i pobjedu 24-22.

Pogoci su se dobro rasporedili na svih šest pozicija, a najviše je zabio Mislav Nenadić – tri iz igre i dva iz sedmerca.

Do kraja prvog dijela prvenstva ostala je domaća utakmica protiv Dubrovnika i gostujuća protiv Gorice. Pobjedom smo skočili na šesto mjesto i još uvijek imamo teoretske šanse za Ligu za prvaka, no više ne ovisimo o sebi. Na kontu imamo 15 bodova, dok četvrti Poreč i peta Spačva imaju 17, a trećeplasirani Zamet 18. U stopu nas prati trojac Umag, Varaždin i Bjelovar koji imaju 13 osvojenih bodova.

MRK Sesvete: Matej Mudrinjak (6/23), Ivan Panjan (2/7); Leon Strbad 4, Mislav Perković, Marko Jurakić 3, Darko Krndelj 1, Ivan Matić, Daniel Vusić 3, Ivan Rukavina 1, Vito Bahtijarević 1, Mislav Nenadić 5, Krešimir Krešić 2, Dominik Mišković, Danijel Papić 4, Domagoj Potnar, Mislav Šuker.

Trener: Silvio Ivandija