Vijesti
  1. Rutinska pobjeda protiv KTC-a za dolazak na prag Lige za prvaka
  2. Slavlje u Osijeku i hrabar poraz protiv PPD Zagreba za kraj napornog tjedna
  3. Protiv prvaka Kosova u 3.kolu EHF kupa
  4. Pobjeda u Grčkoj za plasman u 3. kolo EHF kupa i najveći uspjeh u povijesti kluba
  5. Pobjeda nad PAOK-om za prvu europsku pobjedu u povijesti kluba

Varaždin vs Sesvete

GRK

Varaždin

win
26 : 24
MRK

Sesvete

loss
Premijer liga | 10.10.2020. - 00:00 |
ŠSD Graberje

Recap

Arena Varaždin bila je poprište utakmice 3. kola Paket 24 Premijer lige između GRK Varaždin 1930 i MRK Sesvete. Varaždinci su u 1. kolu bili uvjerljivi protiv Umaga, a zatim su i otkinuli bod Gorici u gostima. Radi se o vrlo dobro balansiranoj momčadi koja je ostala u gotovo istom sastavu kao i lani, osim što je Dominika Novaka na poziciji lijevog vanjskog zamijenio talentirani Fabijan Grubišić.

Kao što se moglo očekivati – igralo se na malo golova uz čvrste obrane. Preko raspoloženog Darka Krndelja naši rukometaši u 23. minuti dolaze do vodstva 7-6, ali završnicu prvog poluvremena odradili smo vrlo slabo i Varaždinci na koncu odlaze na odmor s prednošću od tri gola.

U nastavku utakmice pokušali smo se vratiti u egal, ali to nam nije išlo za rukom. U 43. minuti golovima Leona Strbada i Dominika Miškovića približavamo se na zaostatak od dva gola, ali ubrzo domaćini opet odlaze na +4. Tračak nade pojavio se pred sam kraj utakmice kada smo presingom uspjeli osvojiti nekoliko lopti koje je Darko Krndelj precizno smjestio iza varaždinskih vratara. U posljednjih 30 sekundi zaostajalo smo samo jedan pogodak, ali je Varaždin imao loptu. Opet smo pokušali presingom izazvati protivnike na pogrešku, no Tin Šestak je nažalost bio precizan i utakmica završava rezultatom 26-24 za GRK Varaždin 1930.

Za nešto više od poraza nedostajalo je više raspoloženih igrača uz još jednom odličnog Darka Krndelja. Vjerujemo da će se dečki već u idućem kolu iskupiti na domaćem terenu pobjedom protiv Dubrovnika koji je u Velikoj Gorici upisao i treći poraz u sezoni.

MRK Sesvete: Matej Mudrinjak (4/17), Ivan Panjan (2/14); Nikola Finek, Leon Strbad 3, Daniel Vusić 3, Davor Gavrić, Ivan Matić, Karpo Sirotić 3, Ivan Rukavina 3, Krešimir Krešić, Maksimilijan Jurić, Darko Krndelj 8, Dominik Mišković 3, Domagoj Potnar 1, Mislav Šuker, Nikola Jelovčić.

Trener: Silvio Ivandija