Prošlog vikenda igrali smo čak pet utakmica na domaćem terenu i od toga pobijedili u četiri utakmice, a u svakoj utakmici jedan igrač se izdvojio i postigao 10 ili više pogodaka i tako pomogao svojoj ekipi da dođe do pobjede.

 

Darko Mršić je odlično odigrao protiv Maksimir Pastele u prekrasnom rukometnom ambijentu pred više od 150 gledatelja. Ostvarena je izuzetno bitna pobjeda kojom se ekipa vratila u aktivnu borbu za prvo mjesto, a Darko je zabio 11 pogodaka, od čega čak 10 iz igre:

“Utakmicu protiv Pastele čekali smo još od početka priprema i znali smo da ako izgubimo praktički se pozdravljamo s prvim mjestom. Skupili smo glave poslije nezgodnog poraza od Zagorice i odradili vrhunsku utakmicu pred punim tribinama. Iako smo pobjedu nužno trebali nije se osjećala nikakva nervoza što znači da smo bili sigurni u sebe i u pobjedu.”

 

U derbiju Međužupanijske lige istaknuo se 18-godišnji Mislav Zadro, koji je zabio 10 pogodaka i bio najbolji pojedinac u momčadi koja je pobijedila VERN’ u izuzetno napetoj utakmici:

“Iza nas je prije svega jedan težak i naporan vikend. Ovu utakmicu smo dugo čekali što se i vidjelo iz našeg pristupa. Igrali smo protiv jedne starije ekipe sa mnogo iskustva. U obrani smo bili jako borbeni, a u napadu su dečki puno dobrog posla odradili te se stoga meni otvaralo dosta prostora za pogotke. Želim čestitati svojim suigračima i treneru na zasluženoj pobjedi i nadam se da ćemo ove polusezone ostati neporaženi.”

 

Kadetska ekipa je pobijedila drugu ekipu Maksimir Pastele (27-26) i sada ima povoljan raspored do kraja polusezone koji otvara mogućnost da završi među tri najbolje momčadi lige. Protiv Pastele se još jednom istaknuo vanjski igrač Ivan Karlo Kuraja koji je 11 puta tresao mrežu protivnika:

“Mislim da smo dobro igrali, smatram da rezultat ne odražava razliku u kvaliteti, jer nam je pred kraj pala koncentracija što je omogućilo Pasteli da se vrati u utakmicu. Ipak, tijekom cijele utakmice smo bili u rezultatskoj prednosti i tako je ostalo do kraja.”

 

Uz tri vanjska igrača svoje mjesto je našao i mladi pivot Ivan Marić. On je u svome godištu (2004. i mlađi) zabio čak 13 golova i vodio svoju ekipu do pobjede protiv ZG Dubrave (23-14) na domaćem terenu:

“U prvom poluvremenu bilo je dosta izjednačeno, na kraju smo pobijedili s +9, a moram priznati da nisam očekivao tako veliku pobjedu. Zabio sam dosta golova, a za to su zaslužni i moji suigrači – posebno se dobro na terenu slažem s Josipom Tomićem i Antom Šekeljom.”