Labinjani su poznati po tome da rijetke momčadi odnose bodove iz SC Franko Mileta. Ipak, to je pošlo za rukom rukometašima Davora Dominikovića u 3. kolu Lige za ostanak. Nakon dva razočaravajuća domaća poraza stiglo je iskupljenje u vidu pobjede na teškom gostovanju u Labinu.

U 17. minuti na semaforu je stajalo 7-7 nakon što je najbolji pojedinac domaćeg sastava Mario Ratkajec zabio svoj drugi pogodak na utakmici (do kraja utakmice zabio je još šest). Nakon toga je uslijedio pravi uragan Sesvećana – pet pogodaka u nizu u svega šest minuta za prednost 12-7. Na odmor se otišlo s rezultatom 16-12 za Sesvete. U drugom dijelu susreta Labinjani smanjuju na 17-19 u 39. minuti, ali zatim opet slijedi naša serija 5-0 i u 46. minuti imamo ogromnih +7 na šok prepune labinske dvorane. Do kraja dvoboja sačuvali smo stečenu prednost i mirno utakmicu priveli kraju – završilo je 28-25! Posebno efikasni su bili krilni igrači – Mislav Perković i Nikola Mirosavljević zabili su svaki po 7 pogodaka! Na vratima je nakon dugo vremena krenuo Matej Mudrinjak i opravdao povjerenje trenera Dominikovića s 13 obrana i pogotkom, a u samoj završnici susreta Ivan Panjan je dva puta zaustavio pokušaje domaćeg sastava.

U subotu (30.3.) odigrane su sve tri utakmice Lige za ostanak te se i dalje nalazimo na vrhu ljestvice s 16 osvojenih bodova, koliko ima i Zamet. Rudan i Gorica imaju po 13 bodova, Varaždin 11, a Rudar je zadnji s 9 bodova.

MRK Sesvete: Ivan Panjan (2/4), Matej Mudrinjak (13/36); Neven Grgurić 2, Mislav Šuker, Marko Šehić, Toni Ezgeta, Mislav Perković 7, Nikola Mirosavljević 7, Marko Jurakić, Marko Mihaljević 5, Nikola Jelovčić, Darko Mršić, Vito Bahtijarević 2, David Kocen, Leon Strbad, Krešimir Krešić 4.

Trener: Davor Dominiković

Podijeli

Vezane vijesti

blog-grid

Sesvete – Rudar

blog-grid

Varaždin – Sesvete

blog-grid

Sesvete – Rudan