U drugom kolu Premijer lige susrele su se prva i druga ekipa na tablici, tj. naši rukometaši gostovali su u Poreču. Utakmica je bila i na kanalu Planet Sport 1, tako da se mogla pogledati i na televiziji. Za razliku od prve utakmice spremni su bili Marko Jurakić na desnom krilu, a debi je upisao i Toni Ezgeta koji igra na poziciji desnog vanjskog. Kod domaćina nedostajao je ponajbolji igrač Vedran Mataija te Filip Perić.

Očekivano obrana Poreča bila je jako dobra od prve minute, ali i naša obrana je bila na razini i u 17. minuti na semaforu je stajalo 6-6. Nakon toga obrambene zadatke odrađujemo na još višoj razini, a na vratima je opet fantastičan bio Ivan Panjan, što nam omogućuje nekoliko lakih golova i pad morala u protivničkoj ekipi.

Do poluvremena imamo velikih 14-9, no stručni stožer se pobrinuo da na poluvremenu upozori dečke da se ne smiju opustiti, što se vidjelo na pristupu u nastavku i prednost ne samo da je sačuvana, već je i znatno povećana. Obrana je i dalje bila fantastična, što pokazuje i podatak da je u drugom poluvremenu primljeno samo 7 golova. Napad je bio vrlo pokretan, protok lopte bio je brz i svaki igrač koji je ušao u igru dao je svoj doprinos da se nastavi u istom ritmu. Zadnjih 20 minuta utakmice obilježio je Matej Semren koji je zabio 6 pogodaka iz 6 pokušaja, no svih 16 igrača u sastavu dobilo je minutažu i u niti jednom trenutku se nije osjetilo da je kvaliteta igre pala. Teško je izdvojiti jednog pojedinca, jer je utakmica dobivena pravom momčadskom igrom u oba smjera, no Ivan Panjan je s 13 obrana (45%) ipak zaslužio epitet igrača utakmice.

Nakon 2. kola držimo vrh ljestvice, ali još tri ekipe imaju maksimalan učinak – Dubrava, Umag i Rudan Labin. Dva boda na kontu imaju naši dosadašnji protivnici Poreč i Zamet, dok su Spačva, Rudar, Varaždin i Gorica ostali na nuli. Idućeg vikenda u goste nam stiže drugoplasirani Umag.

MRK Sesvete: Matej Mudrinjak, Ivan Panjan (13); Neven Grgurić 1, Fran Dugan, Matej Semren 6, Marko Šehić, Toni Ezgeta, Lovro Šprem 1, Mislav Perković 2, Nikola Mirosavljević 4, Marko Mihaljević 2, Marko Jurakić 4, Alen Šušnja 1, Vito Bahtijarević 4, Ivan Karlo Kuraja 1, Darko Mršić 2.

Trener: Davor Dominiković

Podijeli

Vezane vijesti

blog-grid

Sesvete – Rudar

blog-grid

Varaždin – Sesvete

blog-grid

Sesvete – Rudan